آیا می‌خواهید برای وب سایت وردپرسی خود ترافیک بیشتری کسب کنید و به جایگاه بالاتری در نتایج جستجو دست پیدا کنید؟ پس این راهنما برای شماست.

وردپرس به روشی سئو پسند، ساختار، مدیریت و انتشار محتوای شما را آسان می‌کند. به همین دلیل است که بهترین CMS برای بهینه‌سازی موتورهای جستجو در نظر گرفته می‌شود. اما ساختن یک سایت وردپرسی به شکل جادویی شما را در صفحه اول نتایج جستجوی گوگل قرار نمی‌دهد. اگر سئو وردپرس انجام نمی‌دهید و استراتژی برای این کار ندارید، تکیه بر ویژگی‌ها، قالب‌ها و افزونه‌های وردپرس کمکی به افزایش ترافیک ارگانیک شما نمی‌کند.

سئو در وردپرس برای موفقیت وب سایت شما از ابتدا امری ضروری است. صاحبان وب‌سایت‌ها اغلب این اشتباه را مرتکب می‌شوند که پس از راه‌اندازی وب‌سایت خود، سئو را نادیده می‌گیرند. این امر اغلب منجر به مشکلات ناامید‌کننده و پرهزینه در مسیر می‌شود. علیرغم دشواری درک سئو، مبتدیان می‌توانند از کارهای ساده سئو در وردپرس سود ببرند که می‌تواند به رتبه بندی وب سایت آنها در طول زمان کمک کند. در این آموزش سئو حرفه‌ای وردپرس از صفر تا صد در سئو پارس، ما یک رویکرد گام به گام برای افزایش سئو سایت وردپرس شما برای رتبه بندی بالاتر در نتایج موتورهای جستجو ارائه می‌دهیم.

فهرست مطالب

سئو وردپرس چیست؟

هر روز، میلیون‌ها نفر از موتورهای جستجو مانند گوگل برای دیدن محبوب‌ترین نتایج برای جستجوهای خود استفاده می‌کنند. سئوی وردپرس یک فرآیند مداوم برای بهبود رتبه وب سایت شما در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) است. اینکه موتورهای جستجو چقدر محتوای شما را رتبه بندی می‌کنند توسط تعدادی از عوامل از جمله کیفیت محتوا، بهینه‌سازی کلمات کلیدی، لینک‌ها، سرعت صفحه و موارد دیگر تعیین می‌شود.

آموزش سئو حرفه ای وردپرس

سئوی وردپرس شامل استفاده از روش‌های ساده و نوآورانه برای رسیدگی به این عوامل برای ایجاد محتوای باکیفیت است که برای کاربران مرتبط است و به راحتی توسط موتورهای جستجو ایندکس می‌شود. البته هدف نهایی سئو وردپرس هدایت ترافیک ارگانیک بیشتر به سایت شما است که می‌تواند مزایای زیادی داشته باشد. همچنین می توانید مقاله سئو چیست؟ را مطالعه نمائید.

موتورهای جستجو چگونه کار می کنند؟

وظیفه یک موتور جستجو ارائه مرتبط‌‌‌ترین نتایج به کاربران است. برای تعیین اینکه چه محتوایی به بهترین وجه با آنچه کاربران در نوار جستجو تایپ می‌کنند مطابقت دارد، موتورهای جستجو مانند گوگل از ربات‌هایی استفاده می‌کنند که وب‌سایت‌ها را برای محتوا و پیوندها اسکن می‌کنند و این داده‌ها را در پایگاه داده‌های خود ذخیره و فهرست می‌کنند. هنگامی که یک پرس و جو ایجاد می‌شود، آنها داده‌ها را تجزیه و تحلیل می‌کنند تا مرتبط‌ترین محتوا را پیدا کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، مقاله موتور جستجو چیست را مطالعه کنید.

مزایای سئو وردپرس چیست؟

اگر از حداقل برخی از مزایای سئو آگاه نبودید، این مقاله را نمی‌خوانید. در اینجا برخی از قدرتمندترین مزایای سئو وردپرس آورده شده است:

  • افزایش ترافیک ارگانیک
  • تبلیغات PPC کمتر و صرفه جویی در پول و هزینه‌ها
  • افزایش سرنخ و فروش با نرخ تبدیل بالاتر
  • افزایش آگاهی/اقتدار برند
  • کسب جایگاه بالاتر در صفحه نتایج جستجو SERP
  • ارائه وب سایت کاربرپسندتر و بهبود تجربه کاربری

سرمایه گذاری در سئوی وردپرس در حال حاضر یکی از موثرترین و مقرون به صرفه‌ترین ابزارهای بازاریابی است که می‌تواند در دراز مدت جواب دهد.

آموزش صفر تا صد سئو وردپرس

۱. انتخاب هاست قابل اعتماد

انتخاب ارائه دهنده هاست مناسب یک عامل مهم در سئوی وردپرس است زیرا می‌تواند بر سرعت و عملکرد وب سایت تأثیر بگذارد. بنابراین انتخاب هاست وردپرس مناسب که خدمات مناسبی را ارائه می‌دهد در دراز مدت ارزشش را دارد.

انواع اصلی هاست وردپرس شامل:

هاست اشتراکی وردپرس: بهترین گزینه برای هاست ارزان وردپرس است.

هاست اختصاصی: ارائه دهندگان هاست اختصاصی برای سایت‌های بزرگی که به کارایی بالا و فضای اختصاصی نیاز دارند بهترین هستند.

هاست VPS: هاست VPS یا سرور مجازی یک جایگزین عالی برای هاست اشتراکی هستند که عملکرد و امنیت بهتری را ارائه می‌دهند.

هاست ابری: خدمات میزبانی ابری انعطاف پذیری و مقیاس پذیری بیشتری را ارائه می‌دهند، بنابراین شما فقط با توجه به نیاز خود هزینه پرداخت می‌کنید.

هاست وردپرس مدیریت شده: این بهترین راه حل کلی برای اکثر افراد است و عملکرد عالی وردپرس را با قیمت پایین تضمین می‌کند.

برخی از ارائه دهندگان هاست وردپرس مزایای اضافی ارائه می‌دهند که می‌توانند به سئو سایت وردپرسی شما کمک کنند. به عنوان مثال، برخی از شرکت‌های میزبانی وب SSL رایگان، شبکه تحویل محتوا (CDN) و سایر ابزارهای داخلی وب سایت را در اختیار شما قرار می‌دهند. هنگامی که به دنبال پلتفرم میزبانی مناسب هستید، باید بررسی کنید که آیا از شرایط فعلی میزبانی وردپرس و آخرین نسخه PHP پشتیبانی می‌کند یا خیر. بهتر است ابتدا از آنها برای یک دوره آزمایشی رایگان استفاده کنید تا سرعت و عملکرد سایت خود را آزمایش کنید. برای بهترین نتیجه، به دنبال یک میزبان سریع باشید.

بیشتر بخوانید: راه های افزایش سرعت سایت وردپرسی (به روزرسانی ۲۰۲۴)

2. یک SSL دریافت کنید و از HTTPS استفاده کنید

مرورگرهای مدرن و گوگل دیگر آدرس‌های وب که از HTTP یا http:// (بدون S در پایان) استفاده می‌کنند را امن نمی‌دانند. اگر می‌خواهید از URL سایت خود محافظت کنید، باید از HTTPS (https://) استفاده کنید. این امر به گوگل و کاربران شما امکان می‌دهد بدانند که URL (یا پیوند مرورگر) شما از یک سرور امن (رمزگذاری شده) برای اشتراک‌گذاری اطلاعات استفاده می‌کند. برای استفاده از HTTPS در URL خود، باید از SSL (Secure Sockets Layer) یا نسخه امن‌تر آن، TLS (Transport Layer Security) استفاده کنید.

ارائه دهنده هاست شما اغلب یک گواهی SSL را به صورت رایگان ارائه می‌دهد. همچنین می‌توانید یک SSL رایگان از طریق یک افزونه یا سایر خدمات شخص ثالث مانند Cloudflare نیز دریافت کنید.

۳. یک قالب وردپرس مناسب سئو انتخاب کنید

هنگام انتخاب یک قالب برای سایت وردپرس خود، بسیار مهم است که قالبی را انتخاب کنید که سئو پسند باشد. در حالت ایده آل، شما یک قالب وردپرس می‌خواهید که سریع و سبک باشد. اما، با افزایش محبوبیت صفحه سازها، احتمالاً باید بین گزینه‌های سرعت و طراحی تعادل برقرار کنید. حتی سازندگان صفحه ساز‌های قدرتمند، مانند Divi، با حذف گره‌های غیرضروری، گام‌هایی برای بهبود عملکرد برداشته‌اند.

علاوه بر سرعت، به دنبال قالب‌هایی باشید که دارای هدرهای سئو، کد تمیز، پاسخگویی و به روز رسانی منظم هستند. همچنین، مطمئن شوید که قالب شما با افزونه‌های سئوی محبوب که نیازهای فنی سئوی شما را برآورده می‌کنند (از جمله داده‌های ساختاریافته و اسکیما کدها) بصورت یکپارچه کار می‌کند.

۴. به موتورهای جستجو اجازه دهید تا وب سایت شما را ایندکس کنند

قبل از راه‌اندازی سایت وردپرس خود، این گام کوچک را نادیده نگیرید. فقط به تنظیمات > خواندن بروید. در کنار گزینه Search Engine Visibility کادری وجود دارد که روی آن نوشته شده است: «جلوگیری از ایندکس کردن این سایت توسط موتورهای جستجو». حتما تیک این کادر را بردارید. اگر نه، از گوگل می‌خواهید که آن را نادیده بگیرد.

آموزش سئو حرفه ای وردپرس

توجه: توصیه می‌شود که موتورهای جستجو سایت را در حین توسعه ایندکس نکنند تا گوگل شروع به فهرست کردن محتوای ضعیف یا ناسازگار قبل از آماده شدن سایت نکند. همچنین پیشنهاد می کنیم مقاله خزیدن و نمایه سازی را نیز مطالعه کنید.

5. WWW یا غیر WWW را انتخاب کنید

هنگامی که برای اولین بار وردپرس را نصب می‌کنید و مراحل راه اندازی را انجام می‌دهید، می‌توانید قالب URL مورد نظر خود را برای وب سایت خود انتخاب کنید. علاوه بر “https://”، می‌توانید انتخاب کنید که “www” را نیز در URL قرار دهید.

اگر می‌خواهید ببینید سایت شما از چه قالبی استفاده می‌کند، می‌توانید آن را در تنظیمات > عمومی در داشبورد وردپرس خود پیدا کنید.

آموزش سئو سایت وردپرس رایگان

هر دو نسخه WWW و غیر WWW قابل قبول هستند. در حالی که برخی استدلال می‌کنند که WWW ممکن است کمتر از غیر WWW استفاده شود، اکثر کارشناسان سئو موافق هستند که شما می‌توانید از هر یک از فرمت‌ها استفاده کنید فقط دقت داشته باشید که در سرتاسر سایت خود ثبات داشته باشید و از همان فرمت استفاده کنید. گوگل www.yoursite.com و yoursite.com را به عنوان URL‌های جداگانه در نظر می‌گیرد که در نتیجه محتوای تکراری ایجاد می‌شود که می‌تواند بر سئوی شما تأثیر منفی بگذارد. به طور خلاصه یک فرمت را انتخاب کنید و به آن پایبند باشید.

6. پیوندهای یکتا SEO-Friendly و اسلاگ‌ها را تنظیم کنید

در وردپرس، پیوندهای یکتا به ساختار URL سایت شما اشاره دارد. تنظیم پیوندهای یکتا خود به فرمت “نام پست” یک روش معمول برای سئو وردپرس است. این ساختار متن بیشتری را در اختیار موتورهای جستجو و کاربران قرار می‌دهد که محتوای صفحه یا پست شما را توصیف می‌کند.

به عنوان مثال، اگر در حال نوشتن پستی در مورد سئوی وردپرس هستید، بهتر است به جای عددی مانند «؟p=123» کلمه «wordpress-seo» را در URL خود داشته باشید، به خصوص اگر یک کلمه کلیدی است.

سئو وردپرس رایگان

برای تغییر تنظیمات پیوند یکتا، به داشبورد خود در بخش تنظیمات > پیوندهای یکتا بروید. سپس نام پست را انتخاب کنید.

با استفاده از این ساختار، می‌توانید پیوند یکتا خود را هنگام ویرایش صفحه یا پست وردپرس خود تغییر دهید تا برای سئوی بهتر در صفحه، کلمه کلیدی خود را درج کنید.

پیوندهای یکتا همانطور که از نام آن پیداست باید دائمی در نظر گرفته شوند. این بدان معناست که هرگز تنظیمات پیوند ثابت خود را در یک سایت داینامیک و پویا تغییر ندهید. این باعث شکسته شدن لینک‌ها می‌شود و به سئوی شما آسیب می‌رساند. اگر نیاز به تغییر یک پیوند یکتا دارید، از تغییر مسیر ۳۰۱ مناسب استفاده کنید.

۷. از دسته‌ها و برچسب‌ها برای سئو استفاده کنید

دسته‌ها و برچسب‌ها طبقه بندی‌های پیش فرض در وردپرس هستند که به شما امکان سازماندهی پست‌ها و صفحات را می‌دهند. اگر به درستی استفاده شوند، می‌توانند تأثیر مثبتی بر تجربه کاربر داشته باشند و به کاربران این امکان را می‌دهند که محتوا را مرتب کرده و فیلتر کنند تا آنچه را که در یک موضوع خاص نیاز دارند پیدا کنند.

به طور کلی، بهتر است از دسته بندی‌ها برای گروه‌های بزرگ محتوا تحت یک موضوع گسترده (“وردپرس”، “کسب و کار”، “طراحی” و غیره) استفاده کنید.

برای جلوگیری از مشکلات احتمالی سئو مانند محتوای تکراری یا خزیدن غیر ضروری وب، پست‌ها یا صفحات باید در یک دسته نگهداری شوند. برچسب‌ها به کاربران کمک می‌کنند موضوعات خاص‌تری را پیدا کنند. تا زمانی که به طور مداوم و هدفمند از آنها استفاده کنید، می‌توانید چندین برچسب را به یک پست اضافه کنید.

مهم‌ترین تاثیری که طبقه بندی‌ها می‌توانند بر سئو داشته باشند این است که موتورهای جستجو چگونه آنها را درک می‌کنند. توصیه می‌شود که دسته‌ها یا برچسب‌ها را در پیوندهای دائمی خود وارد نکنید، مگر اینکه دلیل خوبی برای این کار داشته باشید. این امر مدیریت پیوندهای دائمی را در آینده بسیار آسان‌تر می‌کند و از محتوای تکراری احتمالی یا پیوندهای شکسته هنگام افزودن یا تغییر بخش جلوگیری می‌کند.

شما به راحتی می‌توانید این تنظیمات را با استفاده از یک افزونه سئو مانند Yoast یا Rank Math مدیریت کنید.

۸. انتخاب بهترین افزونه سئو وردپرس

هنگامی که ساختار اولیه سئو وردپرس را ایجاد کردید، وقت آن است که به دنبال بهترین افزونه سئو وردپرس باشید. این ساده‌ترین و موثرترین راه برای افزایش سئو سایت وردپرس شما به سطح بعدی است. افزونه‌های محبوب سئو (مانند Rank Math یا Yoast SEO) اکثر ویژگی‌ها، ابزارها و انعطاف پذیری مورد نیاز شما را فراهم می‌کنند. این افزونه‌ها می‌توانند به بهینه‌سازی کل وب سایت شما کمک کنند. ما RankMath را به دلیل ویژگی‌های قدرتمند سئو، پشتیبانی عالی و ادغام یکپارچه با مضامین محبوب وردپرس توصیه می‌کنیم. به لطف رابط کاربری آسان آن، می‌توانید از Rank Math برای بهینه‌سازی صفحات خود برای سئو front-end یا back-end استفاده کنید.

9. ایجاد نقشه سایت XML

نقشه سایت XML یک فایل XML در وب سایت شما است که یک نقشه ساختار یافته از تمام صفحات و پست‌های سایت شما ارائه می‌دهد. برخلاف نقشه‌های سایت HTML که می‌توانند تجربه کاربر و ناوبری را آسان‌تر کنند، نقشه‌های سایت XML می‌توانند مستقیماً به موتورهای جستجو ارسال شوند. پس از نصب، موتورهای جستجو نقشه دقیقی از سایت شما خواهند داشت تا بتوانند محتوای شما را با کارایی بیشتری بخوانند و فهرست کنند. در وردپرس، می‌توانید نقشه سایت خود را مستقیماً به گوگل ارسال کنید یا از افزونه نقشه سایت استفاده کنید.

افزونه‌های سئو مانند Yoast و RankMath دارای ویژگی ایجاد نقشه سایت XML هستند.

۱۰. از تحقیق کلمات کلیدی برای برنامه‌ریزی محتوا استفاده کنید

کلمات کلیدی اصطلاحات یا عباراتی هستند که کاربران برای جستجوی محتوا در مرورگر یا موتور جستجو وارد می‌کنند. این کلمات کلیدی باید نیروی محرکه محتوایی باشند که ایجاد می‌کنید. تحقیق کلمات کلیدی به شما کمک می‌کند تا دریابید که افراد در حال حاضر چه کلمات کلیدی را جستجو می‌کنند. بنابراین می‌توانید هنگام برنامه‌ریزی محتوای خود، کلمات کلیدی مناسب را برای هدف‌گیری پیدا کنید. برای یادگیری نحوه انجام صحیح این کار، راهنمای کامل ما را در مورد نحوه انجام تحقیق کلمات کلیدی مطالعه کنید.

۱۱. محتوای سئو با کیفیت بالا بنویسید

محتوای باکیفیت مهمترین جنبه استراتژی سئو شما است. چه در حال نوشتن پست‌های وبلاگ یا نوشتن کپی رایتینگ فروش باشید، هدف شما باید ایجاد محتوایی باشد که از رقبای شما بهتر است و نیازهای بازدیدکنندگان شما را برآورده می‌کند. می‌توانید از ابزارها و افزونه‌های سئوی هوش مصنوعی برای محتوای سئو شده استفاده کنید.

با ظهور هوش مصنوعی (AI)، بسیاری از ابزارهای سئوی هوش مصنوعی رایج شده‌اند. هم اکنون برخی از بهترین ابزارهای سئوی هوش مصنوعی برای کمک به کل فرآیند ایجاد محتوای سئو شده در دسترس هستند. نرم افزارهای تولید محتوای هوش مصنوعی مانند Jasper AI و ChatGPT می‌توانند به شما در فرایند تولید محتوا سئو شده فقط در چند ثانیه کمک کنند.

وردپرس همچنین دارای یک پلاگین هوش مصنوعی است که به ساده‌سازی فرآیند نوشتن و بهینه‌سازی محتوای شما برای سئو کمک می‌کند.

۱۲. محتوای پست یا صفحه خود را برای سئو بهینه کنید

نوشتن محتوای با کیفیت بالا تنها نیمی از نبرد سئو وردپرس است. شما باید محتوای خود را برای سئو بهینه کنید. این شامل وظایف مختلف سئو داخلی، از جمله بهینه‌سازی ساختار HTML، کلمات کلیدی، خوانایی، نشانه گذاری طرحواره یا همان اسکیما کدها، لینک‌های داخلی/خارجی، سئو تصاویر و موارد دیگر است. RankMath به شما این امکان را می‌دهد که هنگام نوشتن پست خود، این عناصر را در لحظه بهینه کنید. همچنین می‌توانید از پیشنهادات ایجاد شده توسط هوش مصنوعی بر اساس محتوای خود برای بهبود امتیاز سئو خود برای هر صفحه یا پست استفاده کنید.

برای مثال، می‌توانید با وارد کردن کلمه یا عبارتی که می‌خواهید به RankMath بگویید برای آن رتبه‌بندی کند، شروع کنید.

(مهم: از کلیدواژه هدف خود در صفحه یا پست دیگری استفاده نکنید. فقط یک بار از آن استفاده کنید زیرا نمی‌خواهید برای آن کلمه کلیدی با خودتان رقابت کنید.)

در اینجا چند نکته مهم برای بهینه‌سازی صفحات یا پست‌های شما آورده شده است:

  • اطمینان حاصل کنید که عنوان صفحه یا همان تگ عنوان و اسلاگ پیوند ثابت حاوی کلمه کلیدی اصلی باشد.
  • تگ‌های عنوان خود را به درستی سازماندهی کنید و در صورت لزوم کلمه کلیدی خود را در عنوان‌ها و زیر عنوان‌ها قرار دهید.
  • به طور استراتژیک کلمات کلیدی متمرکز و سایر کلمات کلیدی LSIرا در محتوای صفحه خود بگنجانید.
  • از امکانات افزونه سئو خود استفاده کنید تا مطمئن شوید که محتوای شما خوانا و سئو دوست است.
  • تعداد کلمات را در مقایسه با سایر مقالات رقبا با رتبه برتر برای همان کلمه کلیدی در نظر بگیرید.
  • یک توضیحات متا کوتاه و به یاد ماندنی که شامل کلمه کلیدی شما باشد اضافه کنید.
  • با افزونه‌ای مانند Schema Pro، اسکیما کدها را اضافه کنید تا قطعه‌های برجسته/غنی در SERPها را دریافت کنید.

۱۳. تصاویر را برای سئو وردپرس بهینه کنید

تصاویر می‌توانند تاثیر زیادی بر سئوی شما داشته باشند. با این حال، می‌تواند به جای بهبود رتبه شما، این پتانسیل را داشته باشند که به رتبه شما آسیب برساند. در ادامه چند نکته وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا تصاویر خود را برای سئو بهینه کنید:

فشرده‌سازی و تغییر اندازه: فایل‌های تصویری بزرگ می‌توانند به طور قابل توجهی سرعت وب سایت شما را کاهش دهند. این کار بازدیدکنندگان را دور می‌کند و به سئو سایت شما آسیب می‌زند. سعی کنید همه تصاویر زیر ۱۰۰ کیلوبایت باشند. با استفاده از فشرده‌سازی بدون ضرر با ابزارهای رایگان مانند tinypng.com یا squoosh.app یا یک افزونه بهینه‌سازی تصویر، کیفیت و اندازه را متعادل کنید.

از فرمت‌های فایل مناسب استفاده کنید: برای دریافت بهترین عملکرد پیشنهاد می‌کنیم از فرمت Webp برای تصاویر استفاده کنید. برخی از افزونه‌ها مانند EWWW Image Optimizer می‌توانند تصاویر شما را به webp تبدیل کنند. اما برای نتایج خوب می‌توانید از JPG و PNG نیز استفاده کنید. از انواع فایل‌های بزرگ مانند GIF اجتناب کنید.

برای بارگذاری سریعتر صفحه، Lazy Loading را به تصاویر اضافه کنید.

افزودن متن جایگزین تصویر: متن جایگزین تصویر صفحه شما را به صورت متنی توصیف می‌کند. نه تنها به دسترسی و خوانایی صفحه کمک می‌کند، بلکه می‌تواند به شما اجازه دهد کلمات کلیدی مفیدی را برای سئوی کلی بهتر اضافه کنید. همچنین پیشنهاد می‌کنیم راهنمای جامع سئو تصاویر را مطالعه کنید.

۱۴. لینک‌ها را برای سئوی وردپرس بهینه کنید

لینک‌ها از بسیاری جهات برای سئو بسیار مهم هستند. دو نوع پیوندی که می‌توانید در وب سایت خود قرار دهید، لینک‌های داخلی (لینک به صفحات دیگر در سایت شما) و لینک‌های خارجی (لینک به صفحات در سایت‌های دیگر) هستند. یکی دیگر از انواع مهم لینک، بک لینک (یا لینک ورودی) نامیده می‌شود که یک لینک به سایت شما از یک وب سایت دیگر است. دریافت بک لینک‌های با کیفیت مستلزم یک استراتژی ساخت لینک است که دستیابی به آن دشوارتر است.هر سه نوع لینک برای سئو مهم هستند. اما در ادامه نکاتی را در مورد استفاده از دو نوع لینک داخلی و خارجی با شما مطرح می‌کنیم که کنترل بیشتری روی آنها دارید.

از لینک‌های داخلی استفاده کنید

درک اینکه چگونه لینک‌سازی داخلی به سئو کمک می‌کند بسیار مهم است. در اینجا چند نکته برای کمک به شما برای شروع وجود دارد:

  • حتماً پیوندهای داخلی را به محتوای مرتبط اضافه کنید.
  • از لینک‌های داخلی مختلف استفاده کنید. کاربران را فقط به چندین صفحه یکسان ارسال نکنید.
  • لطفا از ساختار پیوند HTML مناسب استفاده کنید.
  • از متن لنگر یا انکر تکست حاوی کلمه کلیدی استفاده کنید. از استفاده از متن مبهم مانند «اینجا کلیک کنید» یا «بیشتر بدانید» برای تقویت لینک‌های خود برای کاربران و موتورهای جستجو خودداری کنید.

از لینک‌های خارجی “nofollow” و “follow” استفاده کنید

هنگامی که یک پیوند خارجی به پست خود اضافه می‌کنید، می‌توانید انتخاب کنید که آیا موتورهای جستجو پیوند را دنبال کنند یا خیر. به طور پیش فرض، تمام لینک‌های خارجی در وردپرس ردیابی می‌شوند. موتورهای جستجو لینک‌ها را ایندکس می‌کنند و رتبه شما و سایت مقصد را بهبود می‌بخشند. با این حال، استفاده از لینک‌های Nofollow برای جلوگیری از اثرات منفی سئو می‌تواند مفید باشد. به عنوان مثال، وردپرس می‌تواند یک برچسب “nofollow” به لینک‌های مد نظر اضافه کند تا موتورهای جستجو نتوانند لینک‌های هرزنامه یا سایر لینک‌هایی را که می‌توانند به اعتبار دامنه شما آسیب بزنند، فهرست کنند. اگر می‌خواهید به سایتی که اعتماد کامل به آن ندارید پیوند دهید، این موارد مفید هستند.

برای ایجاد پیوند “nofollow” در وردپرس، می‌توانید تگ rel=”nofollow” را به صورت زیر به HTML اضافه کنید:

<a href=”https://elegantthemes.com” rel=”nofollow”>انکر متن</a>

استفاده از پلاگین برای افزودن لینک برای سئو (راه آسان)

مدیریت لینک‌های داخلی و خارجی می‌تواند خسته‌کننده باشد، به خصوص برای تازه کارها یا وب سایت‌های بزرگ. Rank Math گزینه‌های مفیدی برای عملکرد لینک سایت به شما می‌دهد.

اما اگر به کمک بیشتری نیاز دارید، می‌توانید از افزونه‌ای مانند LinkWhisper برای خودکار کردن فرآیند افزودن، حذف و بهینه‌سازی لینک‌ها به سایت خود استفاده کنید. با LinkWhisper می‌توانید به طور خودکار لینک‌ها را بر اساس کلمات کلیدی خود در وردپرس اضافه کنید و آنها را به راحتی مدیریت کنید.

۱۵. از ایجاد محتوای تکراری خودداری کنید

محتوای تکراری، محتوایی یکسان (یا بسیار شبیه) است که می‌توان آن را در چندین مکان یا URL یافت. این مورد اغلب ممکن است به دلیل استفاده نادرست از پیوندهای ثابت، استفاده از HTTP و HTTPS، صفحه بندی، یا تغییر در URL‌ها (مانند پارامترهای کد رهگیری) اتفاق بیفتد. داشتن محتوای یکسان در دو URL مختلف گاهی اوقات می‌تواند باعث شود گوگل چندین نسخه از یک محتوا را بخزد. این می‌تواند منجر به رقابت صفحات سایت برای رتبه بندی یا ایندکس شدن نسخه اشتباه شود.

می‌توانید با جستجوی صفحات ایندکس شده در سرچ کنسول گوگل یا با جستجوی صفحات سایت خود در Google (به عنوان مثال “site:seopars.net”) به راحتی محتوای تکراری در سایت خود را بررسی کنید.

تعداد صفحات باید با تعداد صفحاتی که در وردپرس ایجاد کرده‌اید مطابقت داشته باشد. در غیر این صورت، ممکن است با موارد تکراری مواجه شوید که باید اصلاح شوند.

از URL‌های Canonical و Redirects استفاده کنید

یکی از راه‌های جلوگیری از محتوای تکراری استفاده از URL‌های متعارف در وب سایت شما است. URL متعارف توسط یک تگ پیوند در هدر HTML با تگ rel=”canonical” تعریف می‌شود. به نظر می‌رسد این است:

این به موتورهای جستجو می‌گوید که این URL اصلی محتوا است. به این ترتیب، اگر همان محتوا در URL دیگری یافت شود، گوگل می‌داند که کدام یک را ایندکس کند. با استفاده از افزونه سئو می‌توانید یک URL متعارف به هر صفحه وردپرس اضافه کنید.

علاوه بر URL‌های معمولی، می‌توانید از تغییر مسیرهای 301 استفاده کنید تا از محتوای تکراری و زامبی پیج‌ها جلوگیری کنید. به عنوان مثال، اگر پیوند ثابت یک پست وبلاگ را تغییر دهید، باید مطمئن شوید که یک پیوند ثابت 301 را به URL جدید اضافه کرده‌اید تا از از دست دادن تمام ترافیک و رتبه بندی ارگانیک آن پست جلوگیری کنید.

۱۶. بهینه‌سازی سرعت و عملکرد برای سئو وردپرس

بهینه‌سازی سرعت و عملکرد سایت برای سئو وردپرس ضروری است. بنابراین، درک اینکه چگونه سرعت صفحه بر SEO تأثیر می‌گذارد بسیار مهم است. موتورهای جستجو مانند گوگل از چندین معیار مهم برای تعیین میزان عملکرد سایت شما استفاده می‌کنند که می‌تواند به طور قابل توجهی بر رتبه شما تأثیر بگذارد. ساده‌ترین راه برای بررسی معیارهای سرعت و عملکرد وب سایت خود استفاده از ابزار آنلاین رایگان مانند GTMetrics یا PageSpeed Insights است. این ابزارها به شما یک امتیاز کلی و لیستی از پیشنهاداتی که می‌توانید برای بهبود سایت خود انجام دهید ارائه می‌دهند.

بهینه‌سازی سرعت و عملکرد برای سئو وردپرس

نکاتی در مورد سرعت و عملکرد سئو وردپرس

در اینجا برخی از بهترین راه‌ها برای بهبود سرعت و عملکرد سایت وردپرس شما آورده شده است:

یک هاست سریع برای سایت خود انتخاب کنید: استفاده از یک ارائه دهنده میزبانی سریع وردپرس می‌تواند زمان بارگذاری سایت شما را بدون انجام هیچ کاری به چند ثانیه کاهش دهد.

از قالب‌ها و افزونه‌های قابل اعتماد وردپرس استفاده کنید: برخی از قالب‌ها و افزونه‌های وردپرس بهتر از بقیه کار می‌کنند و سریعتر بارگذاری می‌شوند. شما باید از قالبی استفاده کنید که به خوبی کار کند و به خوبی با دیگر افزونه‌های محبوب وردپرس ادغام شود.

از یک شبکه تحویل محتوا (CDN) استفاده کنید: یک CDN نسخه کش شده وب سایت شما را در چندین سرور در سراسر جهان برای بارگذاری سریعتر ارائه می‌دهد. می‌توانید به صورت دستی یک CDN به سایت خود اضافه کنید یا از CloudFlare برای استفاده از یک افزونه استفاده کنید.

استفاده از کش سایت: کش سایت با ذخیره نسخه‌های ثابت صفحات سایت شما برای تحویل سریع‌تر، سرعت سایت را تا حد زیادی بهبود می‌بخشد. با افزونه کش وردپرس می‌توانید به راحتی یک کش به وب سایت خود اضافه کنید.

پایگاه داده خود را تمیز نگه دارید: پایگاه داده خود را برای بهترین عملکرد تمیز و بهینه نگه دارید. WP-Optimize یک پلاگین برای بهینه‌سازی پایگاه داده و افزایش سرعت سایت است.

فایل‌های وب سایت خود را کوچک کنید: کوچک کردن فایل‌های وب سایت شما آنها را سبکتر می‌کند (با حذف فضای خالی) و زمان بارگذاری صفحه را کاهش می‌دهد. برای عملکرد بهتر، می‌توانید از یک افزونه کوچک‌سازی مانند Autooptimize برای کوچک‌سازی فایل‌های CSS، HTML و Javascript خود استفاده کنید.

بهینه‌سازی برای موبایل: عملکرد وب سایت شما در دستگاه‌های تلفن همراه می‌تواند مهم‌تر از عملکرد آن در دسکتاپ باشد. مطمئن شوید که وب سایت شما واکنش گرا است و برای سرعت آن برای موبایل بهینه شده است.

پلاگین‌های سرعت و عملکرد

تنظیمات پلاگین‌های سرعت و عملکرد سایت ممکن است کمی طاقت فرسا باشد. با این حال، یک افزونه مناسب می‌تواند کارهای زیادی را برای شما انجام دهد. اگر در مورد عملکرد سایت جدی هستید، توصیه می‌کنیم از یک افزونه مانند LiteSpeed Cache استفاده کنید که یک راه حل همه کاره از نظر سرعت و عملکرد ارائه می‌دهد.

سخن پایانی

برای سئو سایت وردپرس خود برای موتورهای جستجو، نیازی نیست که یک متخصص سئو باشید. مراحل ساده‌ای وجود دارد که می‌توانید دنبال کنید. این کار با انتخاب هاست، تم و افزونه‌های سئو مناسب شروع می‌شود که این روند را بسیار آسان‌تر می‌کند. با ابزار مناسب، می‌توانید زمان بیشتری را برای سئو و زمان بیشتری را به کسب و کار خود اختصاص دهید. امیدواریم مراحل ذکر شده در این راهنما به شما در دستیابی به رتبه‌های بالاتر کمک کند و بتوانید ترافیکی را که همیشه آرزویش را داشتید به دست آورید.


سوالات متداول

سئو وردپرس چیست؟

سئوی وردپرس به بهترین روش استفاده از یک وب سایت وردپرسی برای دیده شدن بیشتر در موتورهای جستجو مانند گوگل اشاره دارد. این شامل تحقیقات کلمات کلیدی، بهینه‌سازی صفحه، ایجاد محتوا، ایجاد لینک و بهبود سرعت وب سایت و تجربه کاربری است. هدف سئو وردپرس افزایش ترافیک ارگانیک به وب سایت و در نهایت افزایش نرخ تبدیل است.

چگونه می‌توانم سایت وردپرس خود را سئو کنم؟

برای انجام سئو در سایت وردپرسی خود، مطمئن شوید که سایت شما موبایل فرندلی است، سرعت سایت خود را بهینه کنید، از عناوین و توضیحات حاوی کلمات کلیدی استفاده کنید، از برچسب‌های هدر، لینک‌های داخلی و خارجی استفاده کنید، محتوای با کیفیت بنویسید و از رسانه‌های اجتماعی برای تبلیغ سایت خود استفاده کنید. از افزونه‌ای مانند Rank Math استفاده کنید تا به شما کمک کند محتوا و متا تگ‌های خود را بهینه کنید. در نهایت، وب سایت خود را به طور منظم با محتوای جدید و مرتبط به روز کنید.

آیا می‌توانم سایت وردپرس خود را به صورت رایگان سئو کنم؟

بله، شما می‌توانید وب سایت وردپرس خود را به صورت رایگان با استفاده از افزونه سئو وردپرس رایگان مانند Rank Math و Yoast سئو کنید.این افزونه‌ها به بهینه‌سازی وب سایت شما برای موتورهای جستجو کمک می‌کنند. رتبه بندی موتورهای جستجو را بهبود بخشید و با ارائه نکات مفید هنگام ویرایش محتوای خود، ترافیک ارگانیک را افزایش دهید.

برای دریافت مشاوره سئو سایت و اطلاع از قیمت سئو می توانید با متخصصان سئو پارس در ارتباط باشید.

چگونه می‌توانم سئوی وردپرس خود را بهبود بخشم؟

برای بهبود سئوی وردپرس، افزونه سئو مانند RankMath یا Yoast را نصب کنید. بهینه‌سازی محتوا با کلمات کلیدی، متا تگ‌ها و بهینه‌سازی تصویر. بهبود عملکرد با افزونه‌های کش و بهینه‌سازی تصویر. از طریق وبلاگ نویسی مهمان، نظر دادن و رسانه‌های اجتماعی بک لینک بسازید. برای تازه ماندن محتوا را به طور مرتب به روز کنید و تبلیغ کنید.

مهمترین فاکتورهای سئو برای وردپرس چیست؟

مهم‌ترین فاکتورهای سئوی وردپرس عبارتند از: محتوای با کیفیت، کلمات کلیدی مرتبط، سرعت سایت بهینه، موبایل فرندلی، URL‌های کاربرپسند، استفاده مناسب از برچسب‌ها و دسته بندی‌ها، تصاویر بهینه شده و بک لینک از وبسایت‌های معتبر. علاوه بر این، به‌روزرسانی منظم سایت و افزودن محتوای جدید می‌تواند رتبه‌بندی شما را در موتورهای جستجو بهبود بخشد.

بهترین افزونه سئو برای وردپرس چیست؟

Rank Math به دلیل رابط کاربری آسان، ویژگی‌های قدرتمند مانند اسکیما کدها، تجزیه و تحلیل پیشرفته SEO و بهینه‌سازی کلمات کلیدی، بهترین افزونه سئو وردپرس است. همچنین یک جادوگر راه اندازی کامل، ادغام با کنسول جستجوی گوگل و سایر ابزارهای محبوب و به روز رسانی‌های منظم را ارائه می‌دهد تا شما را از آخرین روندهای سئو به روز نگه دارد. علاوه بر این، اکثر پلن‌های آن رایگان است و قیمت بسیار خوبی دارد.

منابع: https://www.elegantthemes.com/blog/wordpress/wordpress-seo

https://www.searchenginejournal.com/wordpress-seo/